Kananmunacurry

 Kananmunacurry

Kananmunacurry on hyvä tapa saada syötyä lisää kananmunia. Kananmuna on erittäin terveellinen ja hyvä ravinnonlähde erityisesti vähähiilihydraattisessa ruokavaliossa, mutta semmoisenaan sen syöminen alkaa joskus tökkiä.

Tässä ohjeessa tehdään kananmunien kaveriksi mausteinen currykastike. Ja curryllä tarkoittaen intialaisen tyylistä tomaattista maustekastiketta, ei currymaustetta.

Kananmunacurry kukkakaaligratiinin kanssa
Hyppää:

Ainekset / ostoslista

Reseptistä valmistuu 3x annosta (600 kcal, 10g hiilihydraatteja per annos)

Ainekset:
  • 9 Kananmunaa
  • 1 tai 2 dl Kuohukermaa 
    • (voi laittaa koko 2 dl purkin myös jos ei muuten saa menemään)
    • Kerman tarkoitus on lähinnä tehdä tästä vähän ruokaisampaa, ja loiventaa tulisuutta. Ruoka toimii ilmankin sitä
  • 390g Tomaattimurska
  • 2 tl Inkivääritahna
  • 100g Sipuli
  • 25g Valkosipulia (n. 8 kynttä)
  • 50g Voita paistamiseen
  • Mausteet:
    • 0,5 tl Tulinen chilijauhe (tai 1x kuivattu Bird's Eye chili, jos tykkää tulisesta)
    • 1 tl Mustapippuri
    • 1 tl Suola
    • 1 tl Kurkuma
    • 1 tl Garam Masala
    • 1 tl Curryjauhe
    • Muita mausteita mitä voi kokeilla mutta ei pakollinen:
      • 0,5 tl Jauhettu neilikka
      • 1 tl Jauhettu korianteri
Blenderi on aika kätevä lisäväline, millä voi surauttaa sipulit helpommin hienoksi.

Suosittelen myös lisukkeeksi tälle esim. ihan kaupan valmista Kukkakaaligratiinia, tai itsekin tehtyä. Tykkään tämän yhteydessä kaupan valmiista tuotteestakin, kunhan niissä ei ole esim. enempää kuin 4g hiilihydraatteja per 100g.

Valmistus

  1. Laita 9 kananmunaa kiehumaan kattilaan. Keitä ne vähän vaille täysin kypsää tilaa (niitä keitetään vielä kastikkeessakin)
  2. Kuori ja esipilko sipuli, kuori valkosipuli
  3. Laita seuraavat asiat blenderiin:
    • Sipulit, valkosipulit, 2 tl Inkivääritahnaa. Kuiva chili jos semmoista käyttää
  4. Soseuta blenderillä hienoksi tahnaksi
  5. Mittaa valitsemasi mausteet valmiiksi
  6. Kuumenna voi isolla wokkipannulla
  7. Ruskista blenderissä tehty sipuliseos pannulla kuumalla 7/9 lämmöllä, ehkä n. 5 minuuttia
  8. Lisää sekaan mausteet
  9. Paista 3 minuuttia lisää ja sekoita, että mausteet leviävät
  10. Lisää sekaan 390g Tomaattimurska, ja noin puoli dl vettä (käyttäen tomaattimurskan purkkia)
  11. Paista noin 5 minuuttia 6/9 lämmöllä
  12. Tässä välissä jäähdytä kananmunat kylmässä vedessä ja kuori ne, kuori lähtee paremmin kun jäähdyttää ne kunnolla kylmällä vedellä
  13. Lisää wokkipannulle sekaan kuohukerma, laske lämpöä 5/9 lämmölle
  14. Paista toiset 5 minuuttia
  15. Lisää sekaan keitetyt ja kuoritut kanamunat
  16. Paista vielä 3 minuuttia
  17. Valmis!
Sipulit ja inkivääritahna hienonnettuna

Tahna paistumassa pannulla voin kera

Mausteet lisättynä tahnaan

Tomaattimurska lisättynä

Kuohukerma ja kananmunat lisättynä

Ravintoarvot ja lisätiedot

Valmistusaika: 40 min (30min aktiivista)
Ruokkii: 3 ateriaa, tarvitsee lisukkeita

AinesosaMääräKalorit (Kcal)Hiilihydraatit (g)
Kananmuna500g (9kpl)6300
Tomaattimurska390g101,415,21
Kuohukerma2 dl6805,4
Sipuli100g294,8
Valkosipuli8 kynttä (25 g)274,075
Inkivääritahna2 tl (20g)10,21,8
Voi50 g3650,5

Yhteensä 1842 kcal ja 31g hiilihydraatteja. Laskettu 2 dl kermamäärällä.

1 Annoksen ravintoarvot

  • 600 kcal, ~10g hiilihydraatteja


Lisukkeeksi kukkakaaligratiinia itse tehtynä, tai kaupan valmista.

Linkkejä

Headbanger's Kitchen - Keto Egg Curry - Alunperäinen innoitus. Yksinkertaistin reseptiä aika paljon jättämällä mm. pois oikeat tomaatit








Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Airfryer Jerky

Air fryer reseptejä

Airfryer lihapullat