Kukkakaaligratiini
Kukkakaaligratiini
Kukkakaaligratiini sopii vähähiilihydraattiseen ruokavalioon hyvin, ja on maukas tapa saada vaihtelua kukkakaalin syöntiin. Tässä ohjeessa tehtävään kukkakaaligratiiniin tulee paljon kermaa ja juustoa, mitkä tekevät ruoasta täyttävämpää.
Hyppää:
Ainekset / ostoslista
Reseptistä valmistuu 4 lisuke-annosta (1 annos 570 kcal, ~6g hiilihydraatteja)
Ainekset:- 750g Kukkakaalia
- 2dl Kuohukermaa
- 150g Cheddarjuustoa
- 125g Parmesaanijuustoa
- 0,5 tl Mustapippuria
- 1tl Suolaa
- Lisämausteita:
- 1tl Paprikajauhe
- 1 rkl Merisuolaa (keittämiseen)
Reseptistä valmistuu 4 lisuke-annosta (1 annos 570 kcal, ~6g hiilihydraatteja)
Ainekset:
- 750g Kukkakaalia
- 2dl Kuohukermaa
- 150g Cheddarjuustoa
- 125g Parmesaanijuustoa
- 0,5 tl Mustapippuria
- 1tl Suolaa
- Lisämausteita:
- 1tl Paprikajauhe
- 1 rkl Merisuolaa (keittämiseen)
Valmistus
Valurautapannu on kätevä kastikkeen tekemiseen + lopullisen ruoan paistamiseen yhdessä pannussa. Jos sinulla ei ole valurautapannua, niin tee kastike tavan paistinpannulla ja siirrä seos uunivuokaan.
- Pilko kukkakaali pienehköiksi nupuiksi.
- Leikkaan yleensä sopivia kimpaleita sen kummemmin katsomatta miten nuput menevät. Varrestakin voi laittaa suuren osan jos pilkkoo pieneksi
- Keitä kukkakaalia kattilassa kiehuvassa vedessä 4 minuuttia. Muista 1 rkl merisuolaa mukaan.
- Kukkakaalia ei kannata keittää pehmeäksi, koska se kypsyy vielä uunissakin
- Valuta kukkakaali siivilässä
- Raasta juustot
- Laita pannu lämpiämään levylle keskilämmölle 5/9
- Laita pannulle kuohukerma (2 dl), 100g cheddarjuustosta (jätä loput 50g syrjään), 75g parmesaanijuustosta (jätä loput 50g syrjään)
- Kuumenna kastiketta noin 10 min ajan hämmentäen, kunnes juusto on sulanut täysin ja kastike alkaa vähän paksuuntua
- Laita uuni lämpiämään 190C asteeseen kiertoilmalla
- Lisää kukkakaalit pannulle kastikkeen joukkoon, ja sekoita ne hyvin
- Mausta tässä vaiheessa. 0,5tl mustapippuria, 1tl suolaa
- Ja muut lisämausteet esim. 1tl Paprikajauhe
- Ripottele aiemmin syrjään laitetut juustot päällimmäiseksi
- Laita seos uuniin paistumaan 20 min ajaksi
- Kun 20 minuuttia on kulunut, niin tykkään laittaa lämmöt korkealle esim. 250C asteeseen 5 min ajaksi että juusto rapeutuu (jos ei vielä ole kullanruskea)
- Gratiini on valmis kun juusto näyttää jonkun verran ruskettuneelta. Paistoaika vaihtelee riippuen vuoasta/pannusta ja siitä miten hyvin kerma peittää muut ainesosat
- Valmis!
Kukkakaalit pilkottuna |
Kastikkeen ainekset pannulla |
Valmis kastike |
Keitetyt kukkakaalit kastikkeessa |
Ennen uuniin menoa, lisämausteet ja loput juustot ripoteltu päälle |
Uunissa paistettu lopputulos |
Ravintoarvot ja lisätiedot
Valmistusaika: 40 min (20min aktiivista)
Ruokkii: 4 aterialisuketta
Ainesosa | Määrä | Kalorit (Kcal) | Hiilihydraatit (g) |
---|---|---|---|
Kukkakaali | 750g | 180 | 18 |
Parmesaanijuusto | 125g | 538 | 0 |
Cheddarjuusto | 150g | 585 | 0 |
Kuohukerma | 2 dl | 900 | 5,5 |
1 Annoksen ravintoarvot
- 570 kcal, ~6g hiilihydraatteja
Tässä pääasiallisena ravinnonlähteenä toimii kerma ja juustot, mutta tulee siinä syötyä kukkakaaliakin ohessa.
- 570 kcal, ~6g hiilihydraatteja
Tässä pääasiallisena ravinnonlähteenä toimii kerma ja juustot, mutta tulee siinä syötyä kukkakaaliakin ohessa.
Kommentit
Lähetä kommentti