Kukkakaaligratiini

Kukkakaaligratiini

Kukkakaaligratiini sopii vähähiilihydraattiseen ruokavalioon hyvin, ja on maukas tapa saada vaihtelua kukkakaalin syöntiin. Tässä ohjeessa tehtävään kukkakaaligratiiniin tulee paljon kermaa ja juustoa, mitkä tekevät ruoasta täyttävämpää.


Hyppää:

Ainekset / ostoslista



Reseptistä valmistuu 4 lisuke-annosta (1 annos 570 kcal, ~6g hiilihydraatteja)

Ainekset:
  • 750g Kukkakaalia
  • 2dl Kuohukermaa
  • 150g Cheddarjuustoa
  • 125g Parmesaanijuustoa
  • 0,5 tl Mustapippuria
  • 1tl Suolaa
  • Lisämausteita:
    • 1tl Paprikajauhe
  • 1 rkl Merisuolaa (keittämiseen)

Valmistus

Valurautapannu on kätevä kastikkeen tekemiseen + lopullisen ruoan paistamiseen yhdessä pannussa. Jos sinulla ei ole valurautapannua, niin tee kastike tavan paistinpannulla ja siirrä seos uunivuokaan.

  1. Pilko kukkakaali pienehköiksi nupuiksi. 
    • Leikkaan yleensä sopivia kimpaleita sen kummemmin katsomatta miten nuput menevät. Varrestakin voi laittaa suuren osan jos pilkkoo pieneksi
  2. Keitä kukkakaalia kattilassa kiehuvassa vedessä 4 minuuttia. Muista 1 rkl merisuolaa mukaan.
    • Kukkakaalia ei kannata keittää pehmeäksi, koska se kypsyy vielä uunissakin
  3. Valuta kukkakaali siivilässä
  4. Raasta juustot
  5. Laita pannu lämpiämään levylle keskilämmölle 5/9
  6. Laita pannulle kuohukerma (2 dl), 100g cheddarjuustosta (jätä loput 50g syrjään), 75g parmesaanijuustosta (jätä loput 50g syrjään)
  7. Kuumenna kastiketta noin 10 min ajan hämmentäen, kunnes juusto on sulanut täysin ja kastike alkaa vähän paksuuntua
  8. Laita uuni lämpiämään 190C asteeseen kiertoilmalla
  9. Lisää kukkakaalit pannulle kastikkeen joukkoon, ja sekoita ne hyvin
  10. Mausta tässä vaiheessa. 0,5tl mustapippuria, 1tl suolaa
    • Ja muut lisämausteet esim. 1tl Paprikajauhe
  11. Ripottele aiemmin syrjään laitetut juustot päällimmäiseksi
  12. Laita seos uuniin paistumaan 20 min ajaksi
  13. Kun 20 minuuttia on kulunut, niin tykkään laittaa lämmöt korkealle esim. 250C asteeseen 5 min ajaksi että juusto rapeutuu (jos ei vielä ole kullanruskea)
  14. Gratiini on valmis kun juusto näyttää jonkun verran ruskettuneelta. Paistoaika vaihtelee riippuen vuoasta/pannusta ja siitä miten hyvin kerma peittää muut ainesosat
  15. Valmis!
Kukkakaalit pilkottuna

Kastikkeen ainekset pannulla

Valmis kastike


Keitetyt kukkakaalit kastikkeessa


Ennen uuniin menoa, lisämausteet ja loput juustot ripoteltu päälle

Uunissa paistettu lopputulos



Ravintoarvot ja lisätiedot


Valmistusaika: 40 min (20min aktiivista)
Ruokkii: 4 aterialisuketta

AinesosaMääräKalorit (Kcal)Hiilihydraatit (g)
Kukkakaali750g18018
Parmesaanijuusto125g5380
Cheddarjuusto150g5850
Kuohukerma2 dl9005,5
Yhteensä ~2280 kcal ja 24g hiilihydraatteja

1 Annoksen ravintoarvot

  • 570 kcal, ~6g hiilihydraatteja
Tässä pääasiallisena ravinnonlähteenä toimii kerma ja juustot, mutta tulee siinä syötyä kukkakaaliakin ohessa.

Linkkejä




Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Airfryer Jerky

Air fryer reseptejä

Airfryer lihapullat