Juustokuoresta tehty pitsa
Juustokuoresta tehty pitsa
Tämä on vaihtoehtoinen tapa tehdä vähähiilihydraattinen / gluteeniton pitsa, käyttäen pitsan pohjana aiemmin esiteltyä yleiskäyttöistä Juustokuorta.
Juustokuori pitsapohjana on mielestäni erittäin maukas, ja nopeampi tehdä kuin aiempi suosikkini Kanasta tehty pitsa. Siihen verrattuna huonoja puolia juustokuoressa on mielestäni ainakin se, että juustokuori ei ole niin hyvää mikroaaltouunissa lämmitettynä. Hyvänä puolena voisi mainita erittäin täyteläisen maun, jos tykkää mozzarellasta, ja rapsakkuuden mitä lievästi palanut mozzarella tuo.
Juustokuoren ideana on, että kun paistaa juustosekoituksen kerran ja jäähdyttää, niin se jämäköityy hieman. Paistettaessa täytteiden kanssa jo kertaalleen paistettu pohjalla oleva juusto ei kerkeä palamaan.
Reseptistä valmistuu neljä pitsaa (pääruoka neljälle aterialle). Pitsojen kokoa on helppo säätää oman ateriakoon mukaan.
Yksi juustopitsa lautasella, yksi pala pohja ylöspäin käännettynä |
Ainekset / ostoslista
Pohjan ainekset:
- 150g Mozzarellaraastetta
- 125g Parmesaania
- 1 Kananmuna
- 0,5 tl Suolaa
- (1 rkl Pitsamaustetta voi laittaa pohjaankin)
Muita suosikkitäytteitä:
- Tomaattipyree kastikkeena
- Chorizo-makkara kanan tilalla
- Oliivit
- Salottisipuli
Valmistus
- Laita pohjan kaikki ainekset kulhoon, ja vaivaa noin 5 min ajan kunnes taikina alkaa pitämään muotonsa
- Jaa taikina neljään osaan pellille leivinpaperin päälle, painele ohueksi (isommille pitsoille pidempi paistoaika)
- Paista 200 asteessa kiertoilmalla 12 min, kunnes pitsapohjat ovat kullanruskeita päältä (katso kuva)
- Ota pitsapohjat ulos uunista, ja vedä pohjat leivinpaperin päällä jäähtymään noin 5 min ajaksi
- Valmistele odotellessa pitsan täytteet maun mukaan
- Suosituksia täytteiksi löytyy täältä: Kanasta tehty pitsa
- Käytin esimerkissä tomaattikastiketta, tomaattia, punasipulia, chorizoa, mausteita ja mozzarellaraastetta. Pitsamauste ja mustapippurikin sopivat hyvin.
- En suosittele jauhelihaa tämän kanssa, mielestäni maku on liian raskas kuten kanapitsankin tapauksessa
- Tomaatin makua saa lisää käyttämällä tomaattipyreetä, mutta siitä kertyy enemmän hiilihydraattejakin
- Sivele tomaattikastike jäähtyneiden pohjien päälle, ja täytä kuten normaalikin pitsa
- Nosta uunin lämpötila 250 asteeseen kiertoilmalla, ja laita paistumaan uuniin nousevaan lämpöön vajaan 10 min ajaksi (riippuu täytteistä)
- Tarkkaile, että mikään ei pala. Mozzarellaraaste erityisesti palaa päällä helposti
- Nosta pitsat jäähtymään (kestää tovi että kaikki juusto asettuu ja ei polta suuta)
- Valmis!
Pitsapohjat pellillä |
Pitsapohjat paistettuna |
Täytteet pitsapohjien päällä, menossa uuniin |
Valmiit pitsat |
Ravintoarvot ja lisätiedot
Valmistusaika: 40 min
Ruokkii: 4 pitsaa = 4 ateriaa
Pohjat:
Ainesosa | Määrä | Kalorit (Kcal) | Hiilihydraatit (g) |
---|---|---|---|
Parmesaanijuusto | 125g | 500 | 0 |
Mozzarellaraaste | 150g | 450 | 0 |
Kananmuna | 1 kpl | 70 | 0 |
Esimerkin täytteet:
Ainesosa | Määrä | Kalorit (Kcal) | Hiilihydraatit (g) |
---|---|---|---|
Mozzarellaraaste | 150g | 450 | 0 |
Kanafilee | 100g | 122 | 0,5 |
Arrabbiata-kastike | 100ml (4 rkl) | 70 | 3,5 |
Tomaatti | 50g | 12 | 2 |
Punasipuli | 30g | 12 | 2 |
1 annoksen ravintoarvot
Yksi annos
- 421 kcal, ~2g hiilihydraatteja
Oikeilla juustoilla pohjasta saa täysin hiilihydraatittoman. Jos mozzarellassa on hiilihydraatteja, niin siinä on jotain ylimääräistä (usein perunatärkkelystä). Täytteissä tomaattikastikkeen korvike tekee eniten. Teen usein myös tomaattipyreestä jos haluan vähän maukkaampaa, mutta siitä tulee hiilihydraattejakin helposti ~15g yhteensä.
- 421 kcal, ~2g hiilihydraatteja
Oikeilla juustoilla pohjasta saa täysin hiilihydraatittoman. Jos mozzarellassa on hiilihydraatteja, niin siinä on jotain ylimääräistä (usein perunatärkkelystä). Täytteissä tomaattikastikkeen korvike tekee eniten. Teen usein myös tomaattipyreestä jos haluan vähän maukkaampaa, mutta siitä tulee hiilihydraattejakin helposti ~15g yhteensä.
Kommentit
Lähetä kommentti