Juustokuori
Juustokuori
Juustokuori (engl. Cheesebun) on erittäin monipuolinen ainesosa / ateria. Siihen menee ainoastaan juustoa ja kananmunaa (+ mausteita), ja sitä voi käyttää monenlaisissa aterioissa.
Juustokuoret käyvät mm. hampurilaiskuoriksi, leiväksi, pitsapohjaksi tai niitä voi syödä kuin lihapihvejä. Pidän juustokuorista enemmän kuin esim. mantelijauhoista tehdyistä taikinoista, koska juustokuori on mielestäni maultaan miellyttävämpi ja tavallaan kevyempi. Juustokuori on myös todella helppo valmistaa, ja siinä on lähes olematon määrä hiilihydraatteja.
Tässä kirjoituksessa on vain itse kuoren tiedot. Viittaan tähän reseptiin muissa resepteissä.
Juustokuorista tehty hampurilainen, välissä kanafilettä, pekonia, salaattia, majoneesia
Juustokuori pitsapohjana. Erillinen ohje
Juustokuori pihvinä.
Lisukkeina siemenleipää, kanafilettä, pekonia, salaattia, majoneesia ja salaminpala
Juustokuoret käyvät mm. hampurilaiskuoriksi, leiväksi, pitsapohjaksi tai niitä voi syödä kuin lihapihvejä. Pidän juustokuorista enemmän kuin esim. mantelijauhoista tehdyistä taikinoista, koska juustokuori on mielestäni maultaan miellyttävämpi ja tavallaan kevyempi. Juustokuori on myös todella helppo valmistaa, ja siinä on lähes olematon määrä hiilihydraatteja.
Tässä kirjoituksessa on vain itse kuoren tiedot. Viittaan tähän reseptiin muissa resepteissä.
Juustokuorista tehty hampurilainen, välissä kanafilettä, pekonia, salaattia, majoneesia
Juustokuori pitsapohjana. Erillinen ohje
Juustokuori pihvinä.
Lisukkeina siemenleipää, kanafilettä, pekonia, salaattia, majoneesia ja salaminpala
Ainekset / ostoslista
Reseptistä valmistuu 5 kuorta (1 kuori = 1 annos). Tai 2 lautasen kokoista pitsapohjaa.
- 175g Mozzarellaraastetta
- ~100g Parmesaaniraastetta (puolet kuvan paketista)
- Noin puolet mozzarellaraasteen määrästä, jos on tarvetta skaalata reseptiä
- 1 Kananmuna
- 1 rkl Pitsamaustetta
- 1/4 tl Suolaa
Resepti on suhteellisen joustava määrien osalta. Valitsin reseptin määrät siten, että se menee tasan kuvassa olevien tuotteiden kesken. Yksi kuvan parmesaanijuustopaketti riittää tasan kahteen reseptin valmistuskertaan, kunhan vain ostaa lisäksi toisen pussin mozzarellaa ja toisen kananmunan.
Kuorten kokoa voi muuttaa käyttötarkoituksen mukaan. 5:een jakamalla valmistuu sopivia kuoria erittäin täyttävään hampurilaiseen.
Jos teet reseptistä pitsapohjia, niin tein sille oman hieman erillisen paisto-ohjeen: Juustokuoresta tehty pitsa.
- 175g Mozzarellaraastetta
- ~100g Parmesaaniraastetta (puolet kuvan paketista)
- Noin puolet mozzarellaraasteen määrästä, jos on tarvetta skaalata reseptiä
- 1 Kananmuna
- 1 rkl Pitsamaustetta
- 1/4 tl Suolaa
Resepti on suhteellisen joustava määrien osalta. Valitsin reseptin määrät siten, että se menee tasan kuvassa olevien tuotteiden kesken. Yksi kuvan parmesaanijuustopaketti riittää tasan kahteen reseptin valmistuskertaan, kunhan vain ostaa lisäksi toisen pussin mozzarellaa ja toisen kananmunan.
Kuorten kokoa voi muuttaa käyttötarkoituksen mukaan. 5:een jakamalla valmistuu sopivia kuoria erittäin täyttävään hampurilaiseen.
Jos teet reseptistä pitsapohjia, niin tein sille oman hieman erillisen paisto-ohjeen: Juustokuoresta tehty pitsa.
Valmistus
- Laita uuni lämpiämään 175 asteeseen. Kiertoilma päälle
- Raasta parmesaanijuusto kulhoon
- Laita kaikki muutkin ainekset kulhoon
- Vaivaa taikinaa pari minuuttia, kunnes se alkaa pysyä kasassa
- Laita kuoret pellille leivinpaperin päälle
- Paista uunin keskitasolla 15 min
- Jos paistaa yksittäistä isompaa lättyä, niin voi tarvita enemmän paistoaikaa
- Juuston pitäisi muuttua suurelta osin ruskehtavan keltaiseksi. Tarkkaile paistumista, jos muutat kokoa
- Ota ulos uunista jäähtymään
- Ruoka on valmis!
- Laita uuni lämpiämään 175 asteeseen. Kiertoilma päälle
- Raasta parmesaanijuusto kulhoon
- Laita kaikki muutkin ainekset kulhoon
- Vaivaa taikinaa pari minuuttia, kunnes se alkaa pysyä kasassa
- Laita kuoret pellille leivinpaperin päälle
- Paista uunin keskitasolla 15 min
- Jos paistaa yksittäistä isompaa lättyä, niin voi tarvita enemmän paistoaikaa
- Juuston pitäisi muuttua suurelta osin ruskehtavan keltaiseksi. Tarkkaile paistumista, jos muutat kokoa
- Ota ulos uunista jäähtymään
- Ruoka on valmis!
Ravintoarvot ja lisätiedot
Valmistusaika: 20 min
Ruokkii: 5 kuorta. Esim. yksi kuori lounaaksi salaatin ohella, tai kaksi kuorta isoon hampurilaisateriaan
Kehitä itsellesi sopiva kuorten koko eri käyttötarkoituksiin.
Kehitä itsellesi sopiva kuorten koko eri käyttötarkoituksiin.
Ravintoarvot
Ainesosa Määrä Kalorit (Kcal) Hiilihydraatit (g)
Mozzarellaraaste 175g 525 3
Parmesaanijuusto 100g 400 0
Kananmuna 1 kpl 70 0
Ainesosa | Määrä | Kalorit (Kcal) | Hiilihydraatit (g) |
---|---|---|---|
Mozzarellaraaste | 175g | 525 | 3 |
Parmesaanijuusto | 100g | 400 | 0 |
Kananmuna | 1 kpl | 70 | 0 |
1 Annoksen ravintoarvot
Yksi kuori, eli 1/5 tästä reseptistä:
- 200 kcal, ~0,5g hiilihydraatteja
- 200 kcal, ~0,5g hiilihydraatteja
Kommentit
Lähetä kommentti