Kanasta tehty pitsa
Kanasta tehty pitsa
Ensimmäisiä asioita mitä aloin kaipaamaan ruokavaliota noudattaessa oli pitsa. Pitsapohja on se vaikein asia korvata koska se on normaalisti vehnätaikina, jonka olemusta on hankala saada aikaan ilman viljatuotteita.
Aloitetaankin reseptit omalla suosikillani; kanasta tehdyllä pitsalla. Kyllä, siis pitsapohja tehdään kanasta. Tylsempi ihminen ajattelisi tämän vain päällystettynä kanapihvinä, mutta lopputulos on kyllä erittäin pitsan makuinen. Pitsa tällä tavalla tehtynä on äärimmäisen tuhti ja täyttävä.
Kanapitsa ateriana lisukkeiden kanssa
Ainekset / ostoslista
Reseptistä valmistuu pääruoka 4:lle aterialle lisukkeilla täydennettynä. 1:ssä palassa noin 4g hiilihydraatteja
Pohja:
- 400g Broilerin jauhelihaa
- ~75g Mozarellajuustoa
- (vajaa puolet kuvan paketista, loput päälle)
- 1 Kananmuna
- Vapaaehtoinen, parantaa rakennetta
- 2 tl Suolaa
- 1 tl Mustapippuria
- 1 rkl Pitsamaustetta
- 1 rkl Valkosipulijauhetta
Täytteissä on paljon valinnanvaraa riippuen hiilihydraattitavoitteista. Omat suosikit:
- 70g Tomaattipyreetä
- 50g Chorizo-makkaraa
- (puolet kuvan paketista)
- 1 Tomaatti, pieni
- 30g Punasipulia, puolikas pieni
- 30g Fetajuustoa
- Mozzarellaa
- (loput pohjaan käytetystä Mozzarellasta)
Pohja
- Valmistele uunipelti + leivinpaperi valmiiksi
- Lisää kaikki pohjan ainekset kulhoon
- Aseta uuni lämpiämään 200 asteeseen, alalämpö + kiertoilma
- Vaivaa käsin taikinaa, kunnes se alkaa säilyttämään muotoaan (noin 10 minuuttia vaivaamista)
- Muotoile uunipellille taikinasta 4 ohutta lättyä
- Pohjista kannattaa tehdä ohuita, että ne paistuvat hyvin (katso kuva)
- Paista uunissa 15 minuuttia, käännä lätyt, ja paista vielä 10 min
- Pohjasta tulee parempi, jos niitä kääntää välissä
- Ota pohjat ulos uunista
- Siirry täyttämään pitsoja
Pitsan "taikina" odottamassa paistamista
Pitsapohjat valmiiksi paistettuna
Täytteet ja viimeistely
Käytännössä kaikki reseptin hiilihydraatit ovat täytteissä, ja reseptiä on helppo säätää omaan makuun ja tarpeisiin.
- Levitä tomaattipyree pohjien päälle
- Lisää pitsamaustetta ja mustapippuria
- Lisää chorizo-makkara suikaleina
- Lisää tomaatti pieninä lohkoina
- Lisää punasipuli pieneksi pilkottuna
- Lisää loput mozzarella-juustosta
Täytetyt pitsat odottamassa paistamista
Valmistusaika: 1h 30min
Ruokkii: 4 ateriaa
Pohjan ravintoarvot
Ainesosa | Määrä | Kalorit (Kcal) | Hiilihydraatit (g) |
---|---|---|---|
Kanan jauhelihaa | 400g | 448 | 0 |
Mozarellaraastetta | 75g | 210 | 0 |
Kananmuna | 1 | 70 | 0 |
Pohjassa ei siis käytännössä ole juuri ollenkaan hiilihydraatteja, se on vain lihaa. Kananmuna ja mozzarellakin ovat vapaaehtoisia.
Täytteiden ravintoarvot
Ainesosa | Määrä | Kalorit (Kcal) | Hiilihydraatit (g) |
---|---|---|---|
Tomaattipyree | 70g | 90 | 10 |
Chorizo | 50g | 233 | 1 |
Tomaatti | 50g | 12 | 2 |
Punasipuli | 30g | 12 | 2 |
Mozzarella | 75g | 250 | 0 |
Tomaattipyreen voi hiilihydraattien vähentämiseksi korvata esimerkiksi Arrabbiata-kastikkeella, tai pestolla. Arrabbiatta-kasitikkeella hiilihydraatit puolittuvat
1 annoksen ravintoarvot
- Pohjassa: 180 kcal, ~0g hiilihydraatteja
- Täytteissä: 160 kcal, 3g hiilihydraatteja
Linkkejä
Keto Connect - Alunperäinen innoitus
Headbanger's Kitchen - Vaihtoehtoinen mantelijauhoista tehtävä pitsa (ns. Fathead pizza)
Kommentit
Lähetä kommentti