Kanasta tehty pitsa

Kanasta tehty pitsa


Ensimmäisiä asioita mitä aloin kaipaamaan ruokavaliota noudattaessa oli pitsa. Pitsapohja on se vaikein asia korvata koska se on normaalisti vehnätaikina, jonka olemusta on hankala saada aikaan ilman viljatuotteita.

Aloitetaankin reseptit omalla suosikillani; kanasta tehdyllä pitsalla. Kyllä, siis pitsapohja tehdään kanasta. Tylsempi ihminen ajattelisi tämän vain päällystettynä kanapihvinä, mutta lopputulos on kyllä erittäin pitsan makuinen. Pitsa tällä tavalla tehtynä on äärimmäisen tuhti ja täyttävä.


Kanapitsa ateriana lisukkeiden kanssa

Ainekset / ostoslista



Reseptistä valmistuu pääruoka 4:lle aterialle lisukkeilla täydennettynä. 1:ssä palassa noin 4g hiilihydraatteja

Pohja:
  • 400g Broilerin jauhelihaa
  • ~75g Mozarellajuustoa 
    • (vajaa puolet kuvan paketista, loput päälle)
  • 1 Kananmuna
    • Vapaaehtoinen, parantaa rakennetta
  • 2 tl Suolaa
  • 1 tl Mustapippuria
  • 1 rkl Pitsamaustetta
  • 1 rkl Valkosipulijauhetta
Ohjeessa oli välillä myös paistettu pekonimuru pohjassa. Se toimii kyllä ja lisää hyvin täyttävyyttä ruokaan, mutta otin sen pois pääohjeesta kun se on aika työläs vaihe.
    Täytteissä on paljon valinnanvaraa riippuen hiilihydraattitavoitteista. Omat suosikit:
    • 70g Tomaattipyreetä
    • 50g Chorizo-makkaraa 
      • (puolet kuvan paketista)
    • 1 Tomaatti, pieni
    • 30g Punasipulia, puolikas pieni
    • 30g Fetajuustoa
    • Mozzarellaa 
      • (loput pohjaan käytetystä Mozzarellasta)

    Pohja

    1. Valmistele uunipelti + leivinpaperi valmiiksi
    2. Lisää kaikki pohjan ainekset kulhoon
    3. Aseta uuni lämpiämään 200 asteeseen, alalämpö + kiertoilma
    4. Vaivaa käsin taikinaa, kunnes se alkaa säilyttämään muotoaan (noin 10 minuuttia vaivaamista)
    5. Muotoile uunipellille taikinasta 4 ohutta lättyä
      • Pohjista kannattaa tehdä ohuita, että ne paistuvat hyvin (katso kuva)
    6. Paista uunissa 15 minuuttia, käännä lätyt, ja paista vielä 10 min
      • Pohjasta tulee parempi, jos niitä kääntää välissä
    7. Ota pohjat ulos uunista
    8. Siirry täyttämään pitsoja
    Pitsan "taikina" odottamassa paistamista

    Pitsapohjat valmiiksi paistettuna

    Täytteet ja viimeistely

    Käytännössä kaikki reseptin hiilihydraatit ovat täytteissä, ja reseptiä on helppo säätää omaan makuun ja tarpeisiin.
    • Levitä tomaattipyree pohjien päälle
    • Lisää pitsamaustetta ja mustapippuria
    • Lisää chorizo-makkara suikaleina
    • Lisää tomaatti pieninä lohkoina
    • Lisää punasipuli pieneksi pilkottuna
    • Lisää loput mozzarella-juustosta
    Täytetyt pitsat odottamassa paistamista


    Täyttämisen jälkeen:
    1. Laita pitsa takaisin uuniin, korota lämpötila 225 asteeseen
    2. Paista 10 minuuttia nousevassa lämmössä, tai kunnes juusto on kullanruskea. Varovasti palamisen suhteen
    3. Ruoka on valmis!
    Valmista syötäväksi!


    Ravintoarvot ja lisätiedot

    Valmistusaika: 1h 30min
    Ruokkii: 4 ateriaa

    Pohjan ravintoarvot

    AinesosaMääräKalorit (Kcal)Hiilihydraatit (g)
    Kanan jauhelihaa400g4480
    Mozarellaraastetta75g2100
    Kananmuna1700

    Pohjassa ei siis käytännössä ole juuri ollenkaan hiilihydraatteja, se on vain lihaa. Kananmuna ja mozzarellakin ovat vapaaehtoisia.

    Täytteiden ravintoarvot

    AinesosaMääräKalorit (Kcal)Hiilihydraatit (g)
    Tomaattipyree70g9010
    Chorizo50g2331
    Tomaatti50g122
    Punasipuli30g122
    Mozzarella75g2500

    Tomaattipyreen voi hiilihydraattien vähentämiseksi korvata esimerkiksi Arrabbiata-kastikkeella, tai pestolla. Arrabbiatta-kasitikkeella hiilihydraatit puolittuvat

    1 annoksen ravintoarvot

    • Pohjassa: 180 kcal, ~0g hiilihydraatteja
    • Täytteissä: 160 kcal, 3g hiilihydraatteja

    Linkkejä

    Keto Connect - Alunperäinen innoitus
    Headbanger's Kitchen - Vaihtoehtoinen mantelijauhoista tehtävä pitsa (ns. Fathead pizza)

    Kommentit

    Tämän blogin suosituimmat tekstit

    Airfryer Jerky

    Air fryer reseptejä

    Airfryer lihapullat