Kurpitsakeitto


  

Kurpitsakeitto

Kurpitsakeitto sopii vähähiilihydraattiseen ruokavalioon yllättävän hyvin. Siitä saa paksun ja täyteläisen makuisen keiton, johon saa helposti ujutettua hyvää rasvaa ilman että se kuitenkaan maistuu rasvaiselta. Kurpitsa maistuu makealta, ilman että sisältää kovin paljoa hiilihydraatteja.

Kurpitsa on tosin aika kausittainen tuote, sitä ei välillä ole pienemmissä kaupoissa ollenkaan. Kannattaa tehdä tätä keittoa silloin kun sitä on saatavilla.

Tässä ohjeessa tehdään miedon tulinen kurpitsakeitto, joka sopii hyvin viileille syyskeleille. Reseptistä saa helposti vegaanisen korvaamalla lihaliemikuution kasvisliemikuutiolla, ja käyttämällä paistamiseen oliiviöljyä voin sijaan.

Kurpitsakeitto

Hyppää:

Ainekset / ostoslista


Reseptistä valmistuu 5x keittoannosta (250 kcal, 16g hiilihydraatteja per annos)

Ainekset:
  • n. 500g Kurpitsaa (Käytin tässä ohjeessa myskikurpitsaa)
    • Mikä tahansa näistä käy: Myskikurpitsa, talvikurpitsa, hokkaidokurpitsa
    • EI Kesäkurpitsa / spagettikurpitsa
    • Myskikurpitsa on aika usein lähemmäs 1kg kokoinen. Kannattaa käsitellä koko kurpitsa kerralla, ja varautua tekemään joko toinen keitto lähipäivinä, tai raaste säilyy myös täysin hyvin pakastimessa tätä käyttöä varten
  • 3 rkl Voita tai öljyä (sipulin paistamiseen)
  • 250g Sipulia
  • 3 tl Inkivääritahnaa
  • 1 Lihaliemikuutio (tai kasvisliemijauhetta)
  • 0,5 tl Tulista chilijauhetta
    • Tai noin puolet kaupan perus punaisesta chilistä
    • Lopputulos näillä on miedon lämmin tulisuus tämän blogin standardeilla
  • 4 dl Vettä
  • 400 ml Kookosmaitoa
  • 1,5 tl Mustapippuria
Tarvitset lisäksi sauvasekoittimen (tai jonkin millä soseuttaa keiton hienommaksi). Ehkä perunasurvin hätätilassa.

Valmistus

  1. Kuori kurpitsa, ja poista sen siemenet
  2. Pilko tai raasta kurpitsa
    • Keittoa tarvitsee keittää vähemmän aikaa, jos kurpitsan raastaa hienoksi. Mutta kuutioksi pilkottukin käy kunhan malttaa keitellä
  3. Pilko sipuli, ei tarvitse kovin hienoksi pilkkoa koska keitto soseutetaan lopuksi
  4. Lisää voi (3 rkl) kattilaan ja kuullota sipulit. Lisää perään inkivääritahna (3 tl) ja chilijauhe (0,5 tl). Paista muutama minuutti
  5. Lisää kurpitsa (500g), lihaliemikuutio ja vesi (4 dl)
  6. Keitä kypsäksi. Noin 20-30 min 5/9 teholla kiehumista kannen alla, riippuu kattilasta ja hellasta
    • Kurpitsan pitäisi olla hyvin pehmentynyt
  7. Ota keitto pois liedeltä
  8. Soseuta sauvasekoittimella, kunnes keitto on sileää
  9. Lisää kookosmaito (400 ml), ja jauhettu mustapippuri (1,5 tl). Sekoita keittoa parin minuutin ajan liedellä 7/9 teholla
  10. Valmis!

Kurpitsa raastettuna

Sipulit paistumassa kattilassa, kurpitsaraaste menossa kattilaan

Keitto keitetty kypsäksi, sekoitus sauvasekoittimella sileäksi

Kookosmaito lisätty, sekoita ja keitä vielä pari minuuttia


Ravintoarvot ja lisätiedot

Valmistusaika: 80 min (40min aktiivista)
Ruokkii: 5 ateriaa

AinesosaMääräKalorit (Kcal)Hiilihydraatit (g)
Myskikurpitsa500g22555
Kookosmaito400 ml71211
Sipuli250g7312
Voi3 rkl (30g)2200,5
Inkivääritahna3 tl (20g)101,5
Lihaliemikuutio1 kpl (10g)60,5

Yhteensä 1240 kcal ja 80g hiilihydraatteja.

1 Keittoannoksen ravintoarvot

  • 250 kcal, 16g hiilihydraatteja
Ei nyt kaikkein vähähiilihydraattisin ateria blogissa, mutta silti miellyttävä resepti minkä kyllä saa mahtumaan päivän tavoitteisiin.

Lisukkeeksi vaikkapa Siemenleipää ja juustoa.

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Airfryer Jerky

Air fryer reseptejä

Airfryer lihapullat