Siemenleipä
Siemenleipä
Siemenleipä on yksi parhaista leivän korvikkeista tässä ruokavaliossa. Siinä on todella paljon rasvaa ja kuitua auttamaan ruoansulatuksessa, ja se on käytännössä ainoa tapa millä itse saan syötyä siemeniä. Se on hyvä peruslisuke, mikä on myös helppo tehdä ja säilyy pitkään (noin 2 viikkoa pöydällä pussissa).
Reseptin ravintoarvot ovat aivan täydelliset ruokavalioon: se on lähestulkoon pelkkää rasvaa ja kuitua.
Reseptin ravintoarvot ovat aivan täydelliset ruokavalioon: se on lähestulkoon pelkkää rasvaa ja kuitua.
Ainekset / ostoslista
Reseptistä valmistuu lisukkeeksi noin 15 viipaletta (30g per viipale).
Uusi 1/4:lla pienennetty versio:
Uusi 1/4:lla pienennetty versio:
- 75g Saksanpähkinöitä
- 75g Mantelia
- 75g Pellavansiemeniä
- 75g Seesaminsiemeniä
- 75g Auringonkukansiemeniä
- 3 Kananmunaa
- 1 tl Suolaa
- 0,6 dl (50g) Oliiviöljyä
Olen hieman pienentänyt alunperäistä reseptiä jättämällä pois 100g kurpitsansiemeniä, ja pienentämällä reseptiä 1/4:lla. Alunperäisessä reseptissä 600g siemenmäärällä oli 5 kananmunaa ja 1 dl oliiviöljyä.
Valmistus
- Laita uuni lämpiämään 160 asteeseen. Tasalämpö ilman kiertoilmaa
- Laita leipävuokaan leivinpaperi (taittele päätyjä vähän, että leivinpaperi asettuu kivasti)
- Mittaa kaikki ainekset kulhoon, esim ruokavaa'an päällä
- Koko taikina painaa noin 580g
- Laita taikina vuokaan leivinpaperin päälle, ja levittele tasaiseksi kerrokseksi
- Laita uuniin keskitasolle
- Paista uunissa 55min
- Vuoan muoto ja taikinan määrä vaikuttavat paistoaikaan hieman
- Pinta ei saisi erityisemmin palaa paistaessa
- Ota ulos uunista jäähtymään
- Ruoka on valmis!
Ravintoarvot ja lisätiedot
Valmistusaika: 1h
Ruokkii: 15 siivua (30g per siivu, pienehkö pari senttiä leveä ohjeen vuoalla)
Leipä säilyy pöydällä huoneenlämmössä noin 2 viikkoa. Suosittelen laittamaan leivän muoviseen hieman avonaiseen leipäpussiin, sen pussin käytetyn leivinpaperin päälle, ja sen vielä vaikkapa muovisen leikkuulaudan päälle. Tämä siksi, koska leivästä tihkuu rasvaa pikkuhiljaa muovipussin läpi, ja ilman leikkuulautaa se tahraisi pöydän.
Leipä säilyy pöydällä huoneenlämmössä noin 2 viikkoa. Suosittelen laittamaan leivän muoviseen hieman avonaiseen leipäpussiin, sen pussin käytetyn leivinpaperin päälle, ja sen vielä vaikkapa muovisen leikkuulaudan päälle. Tämä siksi, koska leivästä tihkuu rasvaa pikkuhiljaa muovipussin läpi, ja ilman leikkuulautaa se tahraisi pöydän.
Ravintoarvot
Ainesosa | Määrä | Kalorit (Kcal) | Hiilihydraatit (g) |
---|---|---|---|
Saksanpähkinä | 75g | 498 | 2,5 |
Manteli | 75g | 450 | 5 |
Pellavansiemen | 75g | 402 | 2 |
Seesaminsiemen | 75g | 456 | 0,5 |
Auringonkukansiemen | 75g | 462 | 2 |
Kananmuna | 3 kpl | 402 | 0,5 |
Oliiviöljy | 0,6 dl | 525 | 0 |
1 Annoksen ravintoarvot
Noin 1/15 leivästä, ~30g. Annos on pieni, koska leipä on erittäin tuhtia syötävää tavan leipään verrattuna.
- 213 kcal, ~1g hiilihydraatteja, 18g rasvaa
Linkkejä
Nordic Food Living - Stone Age Bread - Alunperäinen innoitus
Kommentit
Lähetä kommentti