Chili

 

Chili

Amerikkalaistyylinen chili / chili con carne on tulinen ja lihaisa pataruoka, joka lämmittää mukavasti syksyisin. Sitä on myös aika helppo säätää lihaisammaksi / kasvispitoisemmaksi, ja maustamisen kanssa on kiva kikkailla vaihtelun vuoksi.

Annos chiliä kukkakaalin ja ranskankerman kanssa


Hyppää:

Ainekset / ostoslista


Reseptistä valmistuu 5+ annosta (1 annos 700 kcal, ~14g hiilihydraatteja)

Ainekset:
  • 800g Naudan jauhelihaa
  • 50g Voita paistamiseen + mauksi
  • 1 Sipuli
  • 1 Paprika
  • 5 Valkosipulinkynttä
  • 450g Tomaattimurskaa
  • 70g Tomaattisosetta
  • 0,5l Vettä
  • 1 Lihaliemikuutio
  • 2tl Tulista chilijauhetta
    • Tällä tulee kohtalaisen lämmintä. Kokeilin 1x kokonaisella punaisella Habanero-chilillä ja se oli aivan sietorajoilla. Tähän on kiva myös käyttää kokonaisia chilejä / kuivattuja chilejä / voimakkaita chilikastikkeita
    • 1x keltainen habanero sillä tavalla että suurin osa siemenistä jätetään pois on myös aikalailla sietorajalla minulla
  • 1tl Suolaa
  • 2tl Rouhittua mustapippuria
  • 2tl Curryjauhetta
  • 1tl Garam Masala jauhetta
  • 1tl Paprikajauhetta
  • 1tl Smoky Paprikajauhetta (mausteisempi paprikajauhe)
  • Mausteet ovat aika joustavat, tähän on mukava heittää paljon mausteita

Lisukesuositukset:
  • 800g Pakastettua kukkakaalia
    • Paista air fryerissä tai uunissa
    • Sopii hyvin miedon makunsa vuoksi tulisen ruoan kaveriksi
  • 400g Ranskankermaa / Creme Fraiche
    • Pari ruokalusikallista per annos tasapainottaa tulisuutta mukavasti

Valmistus

Tavaraa on aika paljon tässä, että kannattaa varata iso wokkipannu tai kattila. Jos malttaa, niin voi myös olla hyvä idea paistaa liha kahdessa osassa, sipulit ja paprika erikseen jne. Mutta itse yksinkertaisuuden vuoksi teen kaiken samassa pannussa kerralla.

  1. Laita voi pannulle. Paista jauhelihat kypsäksi pannussa (paista ruskeaksi asti jos aiot paistaa kaiken erikseen). Saa käytännössä paistaa täydellä teholla koko ajan jos paistaa kaiken kerralla. Hämmennä hyvin ja usein
  2. Lisää paprika, sipuli ja valkosipuli. Lisää myös mausteet. Jatka paistamista kunnes sipuli ja lihat alkavat olla ruskistuneet. Tässä saattaa mennä lähemmäs puolisen tuntia jos kaikkea paistaa yhtäaikaa
  3. Lisää tomaattimurska (450g) ja tomaattisose (70g). Hämmennä ja paista pari minuuttia
  4. Lisää vesi (0,5l) ja lihaliemikuutio
  5. Pienennä lämpöä esim. 4/9 teholle ja laita kansi päälle osittain raolleen. Anna kiehua hiljalleen kunnes koostumus alkaa miellyttää. Sanoisin että vähintään 1h, lähemmäs 2h jopa
  6. Puolen välin jälkeen kannen voi ottaa poiskin, niin neste pääsee haihtumaan paremmin
  7. Valmis!
Liha, paprikat, sipulit ja mausteet valmiina

Nesteet lisättynä, aletaan keittämään

Valmis. Kokoon keitetty




Ravintoarvot ja lisätiedot


Valmistusaika: 1h 45min (45min aktiivista)
Ruokkii: 5+ ateriaa

AinesosaMääräKalorit (Kcal)Hiilihydraatit (g)
Naudan jauheliha800g18160
Tomaattimurska400g10415,6
Tomaattipyre70g67,211,9
Paprika150g426,75
Sipuli1 kpl (75 g)21,753,6
Valkosipuli5 kynttä (15 g)16,22,445
Voi50 g3650,5
Kukkakaali800g19219,2
Ranskankerma400g110812
Yhteensä ~3700 kcal jaettavaksi, jos käyttää näitä lisukkeita. Kukkakaalia saa menemään enemmänkin jos haluaa jatkaa ateriaa.

1 Aterian ravintoarvot

  • 700 kcal, ~14g hiilihydraatteja
Jos syö ruoan yhteydessä salaattia tai muita lisukkeita vielä, niin tästä valmistuvien aterioiden määrää saa vieläkin venytettyä. Kiva saada kerralla melkein koko arkiviikon ruoat.

Linkkejä

Keto Chili - That Low Carb Life - Alunperäinen innoitus

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Airfryer Jerky

Air fryer reseptejä

Airfryer lihapullat