Makkara-sienipannu

Makkara-sienipannu

Makkara-sienipannu on proteiinipitoinen pääruoka, jonka ainesosat sopivat hyvin vähähiilihydraattiseen ruokailuun. Se on myös suosikkitapojani sienien käyttämiseen.

Tässä ohjeessa valmistetaan tomaatilla ja chilillä maustettu miedon tulinen makkara-sienipannu.

Makkara-sienipannu uunijuuresten ja parmesaanin kanssa


Ainekset / ostoslista


Reseptistä valmistuu 3 pääruoaksi sopivaa annosta, jos käyttää lisukkeita.


Ainekset
  • 240g Raakamakkaraa
  • 3 kpl Herkkusieniä (200g)
  • 50g Voita
  • 1 Sipuli
  • 3 rkl Tomaattipyreetä
  • 1 tl Mustapippuria
  • 1/2 tl Suolaa
  • 1/4 tl Chilijauhetta
Tarjoilun yhteydessä päälle voi ripotella vaikkapa raastettua parmesaania.

Valmistus

Käytä valmistamiseen isoa wokkipannua. Periaatteessa sienet ja sipulit voisi paistaa erikseenkin, jos ei ole isoa pannua.
  1. Laita paistinpannu lämpiämään kuumalle (8/9) lämmölle
  2. Laita voi pannulle
  3. Pilko makkarat pieniksi palasiksi, ja lisää ne pannulle. Paista 5 minuuttia kannen alla hämmentäen välillä, kunnes makkarat ruskistuvat hieman
  4. Pilko sienet ja sipulit pieneksi, ja lisää ne pannulle. Paista 10 minuuttia kannen alla hämmentäen välillä
  5. Lisää mausteet ja tomaattipyree. Paista 5 minuuttia vähän pienemmällä lämmöllä (7/9), että tomaattipyree ei pala
  6. Valmis!
Ainekset pilkottuna

Makkarat ovat hieman ruskistuneet

Makkarat, sienet ja sipulit valmiina ennen tomaattipyreetä

Ravintoarvot ja lisätiedot

Valmistusaika: 25 min (20 min aktiivista)
Ruokkii: 3 ateriaa

AinesosaMääräKalorit (Kcal)Hiilihydraatit (g)
Raakamakkara240 g7303
Voi50 g3600,5
Herkkusieni3 kpl (200g)300,5
Tomaattipyre30 g305
Sipuli1 kpl (75 g)223,5

1 annoksen ravintoarvot

Yksi annos pelkkää makkarapannua, 1/3 reseptistä. Ei sisällä mahdollisia lisukkeita.
  • 390 kcal, ~4g hiilihydraatteja


Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Airfryer Jerky

Air fryer reseptejä

Airfryer lihapullat